Boksen


Trainingen

De bokszak trainingen in Swalmen worden iedere Maandag & Woensdag (met uitzondering van vakanties en lesvrije dagen) gegeven op vaste tijden.

(boksen vanaf 10 jaar oud)

  • Van 18:30 tot 19:45

Voor vragen kunt u contact opnemen via info@heiseidosport.nl.

 

Het ontstaan van Boksen

Boksen werd voor het eerst gespeeld in het land Soemer ongeveer in het 3e millennium voor de geboorte van Christus. Toen werd het nog gebruikt als een als een manier van afreageren op mensen, meestal man tegen man. Dit bleef zo totdat de oude Grieken het land veroverden. Zij vonden het wel een leuk spelletje. De baas in dat gebied organiseerde toernooien. Dit deed hij om de soldaten fit te houden en als er af en toe weer iemand overleed riepen ze gewoon nieuwe mensen op.

 

Wat is Boksen dan?

Boksen is een vechtsport. Met boksen heb je verschillende klasses, het is een sport van tactiek en ook inzicht is belangrijk. Je doet het met "bokshandschoenen". Om te trainen worden boksballen gebruikt, hiermee oefen je namelijk je kracht en je uithoudingsvermogen. Boksen is sinds 1904 een olympische sport bij de derde editie dus. Boksen wordt vrijwel in ieder werelddeel gespeeld en ieder werelddeel heb je wel een wereldkampioen.

 


Waarom Boksen?

ideaal om de spieren in heel je lichaam te versterken. Boksen is de perfecte combinatie van cardio- en krachttraining in één. Niks is zo lekker om na een drukke werkdag jezelf helemaal uit te leven tijdens een bokstraining. Boksen helpt goed tegen stress, beter zelfvertrouwen en nog veel meer

 

Kinderen en Boksen

Een kickbokstraining is een goede uitlaatklep voor kinderen. Het kost veel energie, en ze kunnen lekker trappen en stoten tegen een bokszak. Drukke kinderen zullen hier veel energie in kwijt kunnen. Als je kind onzeker is, kan kickboksen helpen om het zelfvertrouwen te vergroten.