In memoriam


Ter nagedachtenis aan Dhr. Karel Langen. Dhr. Langen is op 74-jarige leeftijd komen te overlijden op 14 juli 2013.

Meer dan 40 jaar was Dhr. Langen (6de dan judo, 6de dan jiu-jitsu, 1ste dan Aikido) het gezicht van Hei-Sei-Do Sport en heeft menig leerling het judo, jiu-jitsu en aikido bijgebracht. Wij zijn er trots op dat hij onze Sensei heeft mogen zijn en zullen hetgeen we van hem hebben geleerd gebruiken om de vereniging Hei-Sei-Do Sport nog jaren in stand te houden.


Ter nagedachtenis aan Jacqueline Langen. Jacqueline Langen is op 29 april 2011 op zeer jonge leeftijd komen te overlijden aan de gevolgen van een slopende ziekte. Vol goede moed was ze de strijd aangegaan tegen haar ziekte, overal was zij aanwezig en niets hield haar tegen, maar dan komt toch het verlies. De tegenstander kent geen pardon.

 

Jacqueline won vele prijzen internationaal, nationaal, maar deze wedstrijd tegen zichzelf kon ze niet winnen. Jacqueline was niet alleen wedstrijd judoka, maar ook  judoleraar B en gaf samen met haar vader Karel Langen judo en jiujitsu les in onze vereniging. Jacqueline was een aantal jaren bestuurslid van district Limburg en tot het laatste moment lid van de graden commissie judo.

 

Op vrijdagavond 21 september 2012 is Jacqueline Langen in de dojo van Hei-Sei-Do Sport Kerkrade postuum geëeerd met de 6e dan Judo. Dit in het bijzijn van familie, vrienden, judoka’s van Hei-Sei-Do, judo collega’s van district Limburg, burgemeester van Kerkrade, hogere dangraadhouders en de voorzitter van Judobond Nederland. De ceremonie was dan ook erg indrukwekkend. De plek waar de katana met rood-wit geblokte band van Dhr. Karel Langen onder de foto van Jacqueline aan de muur heeft gehangen, was vrijgemaakt. Op deze plek werd een nieuwe rood-wit geblokte band geknoopt, welke is toegekend aan Jacqueline. Deze heeft ze dubbel en dik verdiend door zich vele jaren in te zetten voor de judosport op vele vlakken. We hopen dat hiermee een hoofdstuk afgesloten kan worden en we weten zeker dat Jacqueline trots zou zijn geweest. We bedanken iedereen die zich heeft ingezet om dit bijzonder moment mogelijk te maken. Tevens bedanken we alle mensen die aanwezig zijn geweest en hun belangstelling en steun aan de familie, vrienden en kennissen hebben betuigd.

 

Wat zo diep in je hart zit, kun je door de dood niet verliezen.
De herinnering aan een bijzonder mens is geboren.
Het mooie, het zachte, het lieve blijven we herinneren en koesteren…